Min rejse ind i phytoterapiens verden startede ved en tilfældighed. Jeg var allerede naturmenneske og køkkenheks.


I køkkenet lavede jeg cremer, salver, shampoo, kosmetik og meget mere. Interessen her opstod, da vi blev beriget med en dejlig datter, der dog udviklede grim ”børneeksem”.

Senere kom den skønneste søn til verden, som døjede med ørerne m.m. Selv havde jeg psoriasis. Jeg var dybt optaget af urteudtræk og aromaterapi (æteriske olier)


For at blive RAB registreret Massageterapeut læste jeg Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære. Og her hjalp Urteskolen mig igennem. Naturligvis skulle jeg snuse til den her ”Phytoterapeut-uddannelse” når jeg nu var der alligevel. Og hold nu op et ocean at bevæge sig ud i, når man i forvejen har lilletåen i baljen. Plask.


Mødet med Rikke og hendes ”crew” har været en vild rejse. Rikke og hendes undervisere er simpelthen så faglig dygtige. Uanset om der bliver nørdet i ernæring, naturdage eller et specielt system i en af de mange kompendier.

Hvad de små spirer, urter, blomster og rødder kan udrette, er fantastisk. En dybere viden jeg ikke vil være foruden og en viden som jeg fortsat følger med i.


Jeg er evig taknemmelig over at have Rikke som kollega, sparringspartner, ven og ”back up”. Det har jeg stadig, selv som jeg blev færdiguddannet som Phytoterapeut i 2011.


I dag arbejder jeg i egen klinik som akupunktør og massør, hvor jeg møder mange mennesker med forskellig baggrund, diagnoser og problemstillinger. Her inddrager jeg min viden fra phytoterapien. Og jeg elsker det.


Kærlige taknemmelige tanker

Marianne Schmidt


Det har været en skøn rejse med dig Marianne og det er fantastisk med din kombination med akupunkturen og massagen - og ikke mindst, er det dejligt, at du nu underviser Urteskolens elever i øreakupunktur. Kærligst, Rikke


Læs mere om Marianne Schmidt og akupunktur her

Og læs mere om Marianne Schmidt og massage her