Beskrivelse af fag på phytoterapeutuddannelsen.


I løbet af phytoterapeutuddannelsen vil du stifte bekendtskab med cirka 100-150 forskellige urter/lægeplanter.

Moderne, vestlig phytoterapi baserer sig på virksomme urter fra hele verden. Vi følger nøje med i udviklingen og forskningen omkring urterne, så vi sikrer, at du har kendskab til de planter, som vil være mest relevante i behandling af en given situation.


Der er tale om urter, der har rødder i de gamle helbredelsestraditioner: den Traditionelle Kinesiske Medicin, den indiske Ayurvediske medicin, de nord- og sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt urter, der har været anvendt i de europæiske klostre.


Udover at hente viden fra historien, arbejder vi indenfor den moderne, vestlige phytoterapi, som noget helt grundliggende, med planternes aktive indholdsstoffer. Vi er særligt privilegerede indenfor dette felt, idet der på verdensplan i disse år foregår en omfattende forskning i urtemedicinen. Det er tale om spændende forskning, der bekræfter den traditionelle brug af urterne og samtidigt afslører nye anvendelsesmetoder.


For at kunne bruge urterne optimalt, ser vi helt naturligt på, hvilke stoffer i kroppen, der påvirkes.

Samtidigt ser vi også denne del af undervisningen, som en væsentlig brik i den brobygning, der skal til imellem den etablerede og den alternative behandlerverden – en brobygning, der i fremtiden kan danne grundlag for en mere holistisk behandlingstradition.

Den phytoterapeutiske undervisning og behandling inkluderer altid forslag til justering af kosten, anbefalinger omkring medicinske svampe, vitaminer, mineraler og fedtsyrer samt gode råd omkring livsstil.


Fagene.

Phytoterapeut uddannelsen fokuserer på plantemedicin, helt naturligt. Men, der er så meget andet, du også får et grundigt kendskab til. Først og fremmest er det helt essentielt, hvad vi spiser og drikker. Det er også vigtigt, hvordan vi lever vores liv og hvordan vi er rustet til at tackle de udfordringer, som livet altid vil bringe til os alle. Vi samler en stor og bred vifte – men hele tiden med kernen, plantemedicin, som det store udgangspunkt.


Her kommer et par ord om de forskellige fag, der er en del af uddannelsen.


Plantemedicin I og II – introduktion til phytoterapien, 2 weekends

Du vil allerede efter de to første weekends have opnået en basal viden om phytoterapien og et overblik, som hjælper dig i forståelsen af de næste moduler.

Du vil kende til de aktive, phytokemiske stoffer i planterne, planternes egenskaber, eventuelle interaktioner med konventionel medicin, sammensætning af individuelle blandinger og kende til synergieffekter blandt urterne og meget mere.

Plantemedicin I og II er dit basale grundlag for hele uddannelsen. Kompendium og slides er altid godt at have indenfor rækkevidde, når du arbejder med de andre kompendier.


Phytoterapeutisk behandling i forhold til organsystemer, 9 weekends

Alle kroppens grundlæggende organsystemer gennemgås i forhold til den naturmedicinske behandling af sygdomme og symptomer.


Både den skriftlige og den mundtlige undervisning omfatter som noget grundlæggende de urter og lægeplanter, der er særligt anvendelige i forbindelse med pågældende organsystem.

Du lærer om doseringer, behandlingsvarighed, synergieffekter blandt urterne i en relevant behandling og evt. interaktioner fremhæves.

Du modtager også en indsigt i biokemien, de hovedsygdomme der knytter sig til det specifikke organsystem, den allopatiske behandling samt naturligvis phytoterapeutisk behandling, herunder kost, vitaminer og mineraler, fedtsyrer m.m.


Der er i alt 10 store kompendier, som dækker phytoterapeutisk behandling af alle kroppens organsystemer.


I tillæg til disse basis-kompendier stiller faglærere deres ekspertise til rådighed. Du modtager kopi af underviserens slides, som kan forklare på en anden måde og som giver dig den sidste nye opdatering. Disse slides er gode at tage med til undervisningen, så du kan tage noter til dem.


Til hvert organsystem er der udarbejdet et sæt opgaver, som skal besvares og returneres til skolen.


Naturmedicinsk behandling af 10 organsystemer:

Det kvindelige hormonsystem

 Det mandlige hormonsystem

 Immunsystemet/Luftvejene

 Fordøjelsessystemet

 Urinvejssystemet

 Muskulatur og skelettet

 Nervesystemet

 Hjerte / kredsløbssystemet

 Det endokrine system

 Huden


Mere om disse fag.

Af praktiske årsager arbejder vi temamæssigt med kroppens forskellige organsystemer. Det gør det muligt for dig at fokusere direkte på de urter og anden behandling, der vil være relevant for det enkelte system.

For os gør det os betyder det, at vi bedre kan give dig fordybelsen.


Disse weekends er ’tungere’ end en weekend med eksempelvis øreakupunktur. Her er en del læsestof og undervisningen er intensiv. Der er mange aspekter og meget at forholde sig til. Men, der er altid plads til masser af spørgsmål og vi kommer altid i mål.


Det er bare ikke op til sådan en weekend, at du skal feste igennem natten mellem fredag og lørdag – eller, det bestemmer du jo selv, men det er ikke optimalt 😊


Kvindeligt hormonsystem, 1 weekend

Behandling af de problematikker kvinder kan møde igennem livet. Lær om behandling om alt fra problemer omkring menstruation, pms, pcos, fibromer, endometriose, knuder i brystet, overgangsalder og tiden efter. Vi går i dybden med de relevante urter, som påvirker hhv østrogener og progesteron og meget mere.


Mandligt hormonsystem, 1 weekend

Behandling af de problematikker, som manden kan møde igennem livet. Vi ser nærmere på forstørret prostata, betændelser i testes, mandens overgangsalder, lav libido, impotens og meget mere.


Immunsystemet og luftvejene, 1 weekend

Behandling af kroppens immunsystem og vores luftveje. Lær om behandling af inflammation, generelle betændelser, autoimmunitet, allergi og intolerance, forkølelse og influenza etc. Vi går i dybden med de antiallergiske, antibakterielle, antioxidante og antivirale urter.


Fordøjelsessystemet, 1 weekend

Vores fordøjelse er alfa og omega. Behandling af relaterede sygdomme til fordøjelsen, alt fra halsbrand til nervøs tyktarm, leverudrensning, mave-hjernen, tarmens kommunikation med hjernen og meget, meget mere.


Muskel/skelet, sammen med urinvejene, 1 weekend

Behandling af de problematikker som kan ramme vores muskler og skelet. Lær om behandling af de forskellige gigttyper, piskesmæld, osteoporose etc. Vi går i dybden med relevante urter til skelettet.


Urinvejene Behandling af de problematikker som kan ramme vores urinveje. Lær om behandling af interstitial cystitis og generelle blærebetændelser. Vi går i dybden med de relevante urter til forebyggelse og lindring.


Nervesystemet, 1 weekend

Behandling af sygdomme relateret til hjerne og nervesystem og behandling af samme. Du kommer blandt andet i dybden med emner som depression, søvnløshed, alzheimers, spiseforstyrrelser, fibromyalgi, kronisk udmattelse og multiple sklerose. Du får en grundig indføring i de adaptogene urter, nervetonics samt andre relevante urter.


Hjerte- kredsløb, 1 weekend

Behandling af problematikker i hjerte og kredsløb. Lær om behandling af forhøjet blodtryk, åreforkalkning, blodmangel, åreknuder og meget mere. Vi går i dybden med urter, som styrker hjerte og kredsløb.


Det endokrine system, 1 weekend

Behandling af ubalancer i kroppens overordnede hormoner og de vigtige signalstoffer. Vi ser nærmere på behandling af sygdomme som for højt og lavt stofskifte, cushings syndrom, addisons sygdom samt ikke mindst de forskellige typer af diabetes. Der lægges vægt på en dybere forståelse for de urter og lægeplanter, som kan støtte og styrke vores endokrine system.


Huden, 1 weekend

Behandling af problematikker omkring huden. Lær om behandling af de forskellige eksemtyper, nældefeber, de forskellige typer af acne, hudsvamp, vorter, aldring af huden og meget mere. Vi går i dybden med de relevante urter og lægeplanter til både indvortes og udvortes behandling.



Analysemetoder:

Først og fremmest bruger vi en særdeles grundig journal, hvor kroppen gennemgås fra A-Å. Hvis en person døjer med eksem, nytter det ikke noget, at tænke ’her skal jeg fokusere på, at huden behandles’. Det skal den naturligvis, men eksem er ikke en årsag. Det er et udtryk for, at noget er gået galt i kroppens biokemiske kommunikation.

Måske er der en lægelig diagnose, det er et supergodt udgangspunkt. Hvis du er i tvivl, skal du altid sende personen til lægen, så der kán stilles en diagnose. Vi er ikke læger, vi stiller ikke diagnoser. Men, vi kan forstå en diagnose og samarbejde omkring den helende proces.


Du vil igennem uddannelsen lære flere analysemetoder, så du kan vurdere, hvordan du både symptom- og årsagsbehandler. Det allerbedste resultat opnås, når du kombinerer dine forskellige analysemetoder.


Du vil blive opmærksom på at se på et menneske (ikke stirre, bare observere ). Negle kan fortælle dig noget, markeringer i ansigtet ligeså, kropsholdning, hvordan sidder man på en stol. Alle de ting, hvor vi ubevidst kommunikerer med hinanden.


Du vil også lære analysemetoder som meridianlære, øreakupunktur, hårmineralanalyse samt andre analysemetoder, der kan være relevante


Klientpsykologi, 3 weekends (obs på længere undervisningsdage her)

At arbejde med mennesker er en fantastisk dejlig udfordring! Der er nogle spilleregler, vi skal kende. Klientpsykologien dækker samtaleterapi, så du bliver en god sparringspartner for dine klienter. Hvordan møder du bedst det enkelte menneske, hvordan passer du godt på dig selv og meget mere. Efter kurset vil du være parat til at møde klienterne og have det daglige overskud til både dem og ikke mindst dig selv.


Østens sygdomsforståelse, 1 weekend

Indblik i de teorier der ligger til grund for orientalsk forståelse af kroppens, psykens og sindets sammenhænge samt deres funktioner og udtryk. Undervisningen tager udgangspunkt i Traditionel Kinesisk Medicin (TKM) og de fem faser og hvilke organer, meridianer og energetiske sammenhænge vi har. Desuden ses på hvordan ubalancemønstre udtrykkes igennem væremåder, emotionelle blokeringer og fysiske symptomer og sygdomme.


Øreakupunktur, 1 weekend

Øreakupunktur er et godt og umiddelbart behandlingsredskab, som du kan bruge i forhold til dine klienter. Her lærer du at finde akupunkturpunterne i øret og lærer naturligvis at sætte perma- eller andre nåle i det punkt, som skal behandles. Der lægges fokus på allergi, smerter, stress og afhængighed. Da vi er så heldige, at vores underviser både er uddannet akupunktør og phytoterapeut®, vil relevante urter, som kan understøtte behandlingen, helt naturligt blive nævnt i undervisningen. Du vil kunne anvende øreakupunkturen straks efter kurset. Som med alt andet er det også vigtigt her – øvelse gør mester.


Praktisk phytoterapi, 2 weekends

Praktisk phytoterapi fordeles over to weekends i løbet af uddannelsen.

I disse weekends arbejder vi med den praktiske tilgang til klienter, så journalføring og behandlingsstrategier ligger fast forankret i dig og du vil være klar både til din eksamen her, men også være klar til at møde klienter fra din første dag som færdiguddannet phytoterapeut. Disse weekends bruges også, så du får ekstra kendskab til produkter på helsekosthylderne og dermed nemmere kan gennemskue, hvilket produkt og i hvilken dosering, du skal anvende til en given situation.


Som et ekstra krydderi inviterer vi forskere eller firmaer ind om lørdagen - eller tager på besøg hos firmaerne for at lære mere. Læg mærke til, at du er velkommen til at deltage om lørdagen på alle de hold, der kører på skolen. Vi inviterer forskellige firmaer fra gang til gang. Ved at deltage i så mange samlinger, som du har mulighed for, får du et bredest muligt udsyn.


Disse weekends også kommer du også til at direkte arbejde med klienter. Som studerende finder man selv sine klienter. Det har den fordel, at du kan vælge, hvad du har lyst til at arbejde med. Synes du, at psoriasis er spændende, kan du finde en klient, der døjer med det – eller noget helt andet. Alt foregår naturligvis med supervision og ingen behandlingsplaner udleveres, før de er godkendt af underviseren.


Phytokemiske stoffer/ organisk kemi 1 dag

En dag hvor vi vil fordybe os i den kemi, der ligger til grund for urternes virkningsmekanismer. Der vil blive gennemgået grundlæggende organisk kemi, som er nødvendig for at forstå urternes aktive indholdsstoffer. Vi vil se nærmere på de fundamentale kemiske strukturer, som er i medicinske urter. Undervisningen vil tage udgangspunkt i bogen ”Indholdsstoffer i medicinske planter”, skrevet af Andrew Pengelly, som Karenmai har oversat. Dagen vil også indeholde en praktisk tilgang i form af, at du bygger nogle af molekyler selv, således du får fuld forståelse for den tredimensionelle struktur, som molekylerne har. Dermed kan du meget nemmere gennemskue tegningerne på papir. Du kender til planternes aktive indholdsstoffer, men hvordan ser de ud? Hvordan arbejder de sammen i deres struktur? Når du kender til det, forstår du på et dybere plan, hvorfor planterne virker, som de gør. Det giver dig en basal viden, og dermed kommer du dybere ned i planteforståelsen.


Introduktion til Homøopati, 1 dag

Hvad er klassisk homøopati, hvordan virker det og hvordan adskiller det sig fra f.eks. phytoterapi og Bachs blomstermedicin?

Her får du en grundig introduktion til homøopatiens grundprincipper og konkrete forslag til, hvordan du selv kan bruge homøopatiske lægemidler.


Æteriske olier, 1 weekend

Du vil modtage undervisning i brugen af æteriske olier, der udover at dufte helt fantastisk også har en regulær virkning på kroppen. De æteriske olier tilhører det mest sensuelle indenfor planternes verden. Men, de kan mere end at dufte. Her findes nogle af de endog meget stærke antioxidante stoffer, der beskytter vores celler. Du vil lære, hvordan du optimalt udnytter de æteriske olier, hvordan virker de i kroppen, og hvilke du kan vælge for at optimere din behandling.

Kurset foregår på Urtegården, 8961 Allingåbro. Transport- og eventuelle overnatningsomkostninger skal beregnes.


Urter til udvortes behandling, 1 weekend

På cremekurset lærer du at fremstille cremer, sæber, shampoo, m.m. til brug i dagligdagen og naturligvis til klienterne. Her er hjælp at hente til eksem, tør hud, cellulite m.m. Basiscremerne kombineres med æteriske olier, evt. friske planter eller urter i form af potente ekstrakter.

Kurset foregår på Urtegården, 8961 Allingåbro. Transport- og eventuelle overnatningsomkostninger skal beregnes.


Naturdage/botanik, 2 weekends

Som en del af uddannelsen indgår også ekskursioner, for ingen urteuddannelse er komplet uden, at du kommer ud og møder planterne, hvor de gror i naturen. De praktiske dage foregår i naturen, i klosterhaver, på enge, i botaniske haver og flere andre steder.


Da naturen ikke altid ligger ”lige udenfor”, kan det være, vi er så langt hjemmefra, at det er nødvendigt med overnatning.


Ernæring i teori og ikke mindst i praksis.

Udover at kunne tilbyde klienterne en plantemedicinsk behandling, indgår som noget helt naturligt i en holistisk behandling også den grundige og individuelle vejledning i kost og kosttilskud.


Ernæringsterapi, 2 weekends

Første weekend

Gennemgang af nutrienter i form af vitaminer, mineraler, fedtsyrer, antioxidanter m.fl. Vi ser på tallerkenfordelinger, måltidsforslag og de 25 helseråd. Efter denne weekend er du opdateret med, hvordan stofferne virker i kroppen, hvilke doseringer du kan anvende og ikke mindst, hvilke mangelsymptomer, du skal være opmærksom på, når du skal hjælpe andre – og dig selv. Der følger kompendium med og ekstra slides, som anvendes i undervisningen.


Anden weekend

Her går vi i dybden med ernæringen i forhold til blodsukkerbalance, insulinresistens, veganer behov, optagelse af vitaminer/mineraler herunder for lidt mavesyre og probiotiske bakterier. Desuden ses der på tungmetaller og vitaminer/mineraler’s påvirkning af samme. Du får også gennemgang af svampeinfektioner, leaky gut og gluten-problematikker.


I forbindelse med Teoretisk ernæring II, bliver du introduceret til hårmineralanalyse. Et supergodt redskab til at vurdere mineraler, tungmetaller og andre stoffer, der kan styrke eller belaste kroppen.


Efter de to weekends er du klædt på til at guide din klient gennem junglen af vitaminer, mineraler, fedtsyrer, aminosyrer, mælkesyrebakterier og kost.


Praktisk ernæring i skolekøkkenet, 1 weekend

Vi er overbeviste om, at det, vi har på vores tallerken og i vores drikkeglas, er grundsubstansen for, hvordan kroppens celler har det. I denne praktiske weekend vil du opleve, hvor nemt det faktisk kan være at lave urtebaseret mad.

Vi tryller med grøntsager og frugter, nødder, bælgfrugter, linser, spiselige svampe, tang og alt det, der er omkring os. Det sammensætter vi med vilde urter, krydderurter og krydderier, så vi får det flotteste og mest smagfulde frem i, hvad naturen tilbyder os.


Vi lægger vægt på, at du ikke bare arbejder med smag og konsistens. Det er sjovt, når man kan sammensætte mad, så den understøtter det, man ellers arbejder med sammen med en klient.


Mulighederne er mange, den overordnede tanke er altid, det skal være enkelt at lave et godt måltid mad.

Efter denne weekend kan du nemt give ideer videre til dine klienter, så de ikke skal være i tvivl om, at det er både nemt og sjovt at lave den mad, du anbefaler.


Praktisk ernæring kan være tema-baseret, eksempelvis anti-inflammatorisk kost med fokus på madens antioxidanter.

Weekenden er altid med vægt på det, der gror og vokser omkring os og altid med fokus på de vilde urter. Altså dem, som nogle kalder ukrudt, men som vi ser som potente urter, der i den grad kan understøtte kroppens celler og dermed os.

Kurset afholdes i Jylland. Transport- og eventuel overnatning må påberegnes.


Medicinske svampe, 1 dag

Som noget nyt inkluderer vi også svamperiget i phytoterapeutuddannelsen. Det er heldigvis meget oppe i tiden – og det kan vi kun hylde.

Rikke har skrevet bogen ’5 medicinske svampe’, som udleveres til dig i forbindelse med undervisning i netop de medicinske svampe. I undervisningen modtager du også slides, her er der mange flere svampe præsenteret, så du bliver godt klædt på.


Skimmelsvamp, 1 dag

Vi begrænser os ikke til de medicinske svampe. Vi tager den svamp med, som virkelig kan give problemer, nemlig skimmelsvampen. Den er alt for mange steder, og den er involveret i alt for mange sygdomme.

Den skal du naturligvis også lære om – og du skal lære, hvordan man bliver rask, hvis man har været udsat for den.


Eliksir, planteudtræk, 1 dag

Det er nødvendigt med færdige kosttilskud/naturlægemidler, når vi skal sikre en given dosis af aktive stoffer. Men, det er også vigtigt at kunne lave sine egne udtræk i olie, glycerin, alkohol, eddike og andre udtræksformer. Det er ikke lige meget, hvordan du gør, hvis du skal have den bedste kvalitet, når du selv har været ude og sanke og gerne vil udtrække de aktive stoffer fra urterne/lægeplanterne. Dette lærer du i faget, eliksir. Du modtager slides, men omkostninger til køb af bogen ’Eliksir’, skal påregnes.


Grøn barnepleje – for tumlingene på 0-5 år, 1 weekend

En weekend med fokus på de små fra 0-5 år. Lær, hvordan du lindrer og styrker den lille ved dårlig søvn, uro, kolik, eksem, astma, forkølelse, influenza, andre infektionssygdomme etc. Du lærer om børneurter og om andre relevante tilskud.


Farmakologi/farmakokinetik, 1 dag

Læren om lægemidler. Mange, der søger plantemedicin, indtager også konventionel medicin. Du bliver klædt på, så du har en dybere forståelse for, hvordan lægemidler fungerer – og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på, når der måske samtidig bruges plantemedicin. Du lærer også, hvornår og hvorfor de to behandlingstyper ikke skal blandes sammen. Der ses på, hvordan optages, metaboliseres og udskilles lægemidler. Du får også en forståelse for, hvorfor der kan være interaktioner mellem plantemedicin og konventionel medicin, og hvad du skal være opmærksom på, når mennesker både indtager konventionel medicin og plantemedicin.


Phytoterapeutisk strategi og klinikdrift, 1 weekend.

Her er tale om en opsamlingsweekend hvor vi sætter fokus på alt, hvad uddannelsen har budt på og samler op på eventuelle løse ender.

Det er sidste weekend inden eksamen, denne gennemgås i detaljer, så alle kan gå roligt i gang med de sidste forberedelser.

Det at uddanne sig indenfor den komplementære medicin er en rejse. Ikke bare en rejse ind i et nyt vidensområde, men også ind i fremtidige muligheder rent arbejdsmæssigt.

Vi ønsker at sikre, at du ikke bare bliver en dygtig phytoterapeut®, men også at du kan bruge din viden og kunnen fremover.


I klinikdrift undervises der i vores gældende lovgivning.

Der kommer hele tiden nye regler og vedtægter. Vi følger nøje lovgivningen og sørger for, at du ved, hvad vi kan og må, og hvordan gebærder vi os.


Eksamener

Udover, at der undervejs i uddannelsen indgår afleveringer af skriftlige hovedopgaver for hvert organmodul samt klientpraktik, afsluttes uddannelsen med en skriftlig og mundtlig eksamen.

Altså, vi kalder det eksamen, for det er jo ordet. Men, vi har nok den mest hyggelige eksamen, du nogensinde får prøvet.


Du skal tage det helt roligt. Hvis du har arbejdet godt med dine opgaver undervejs, kan du bruge dem som dit udgangspunkt, når du skal læse op og blive genopfrisket.


Der kommer ikke trick-spørgsmål, du skal ikke kunne 3 års læring udenad. Det foregår stille og roligt, som en fin sløjfe på et dybt og godt studie.


Vær dog obs på, at du skal have færdiggjort fagene anatomi/fysiologi og sygdomslære inden din phytoterapeutiske eksamen.


Skriftlig eksamen

Alle dine hovedopgaver skal være indsendt og kommenteret og returneret fra skolen, før du kan gå til skriftlig eksamen.

Der afholdes skriftlig eksamen før den afsluttende, mundtlige eksamen.

Den skriftlige eksamen er beregnet til 5 timer.

Du tager eksamen hjemmefra.

Den skriftlige eksamen er ikke forbundet med udenadslære.

Du har lov til at bruge dit materiale. Vi accepterer dog naturligvis ikke ’copy-paste’.


Mundtlig eksamen

Forberedelserne til din mundtlige eksamen starter minimum ½ år før selve eksamenen. Det sker igennem et selvstændigt forløb, hvor du – hvis du vælger at arbejde med en klient - gennemfører en behandling på baggrund af eget journalmateriale, på en klient, du selv finder. Der laves fuld journalføring, de udleverede måleskemaer anvendes, du igangsætter en behandling og følger op på samme.


Inden den mundtlige eksamen skal du som minimum have gennemført mindst tre konsultationer med klienten, hvor du hver gang evaluerer forløbet skriftligt, samt vurderer og korrigerer din behandlingsstrategi.


Du har naturligvis supervision gennem hele forløbet.


En måned inden den mundtlige eksamen, fremsendes kopi af din journal og den behandling, du har sat i gang. Journalen skal på overskuelig vis dække det fuldstændige behandlingsforløb og omfatte dine vurderinger og din behandlingsstrategi igennem hele forløbet. Såvel censor som skolen vil gennemgå journalen inden den mundtlige eksamen. Under selve den mundtlige eksamen har du 1 time til at fremlægge journalen og forklare dine valg.


Måske vælger du at lave eksamensprojekt i noget andet end en klient-case. Det er fuldt muligt. Her skal du blot starte med at få godkendt dit projekt. Vi har haft studerende, der har gået til eksamen med opgaver som ’eliksir’ (som vi blev så glade for, at du nu får undervisning i faget), opstart på kosttilskud, urte-bræt-spil til børn og voksne, urte-kort til baglommen, når man er på tur og skal genkende planterne, kompendium til te-urter og meget andet.


Det vigtige med den mundtlige eksamen er for os, at du arbejder med et projekt, der giver mening for dig. Noget, du kan se dig selv bruge i dit fremtidige virke.


Der er al den supervision, du har behov for i forbindelse med din eksamensopgave, naturligvis 😊

Ved mundtlig eksamen vil der foruden skolens leder være censor tilstede.


Ekstra tilbud

Så længe du er under uddannelse på skolen, kan du – uden at skulle betale ekstra - følge den samme undervisning flere gange, hvis der er noget, du har behov for at få forklaret igen - bare vi får besked om, at du kommer.

Du kan også følge andre hold, hvis du skulle være forhindret i at deltage i dit eget holds undervisning. Igen bare fortæl os det, så vi er sikre på, at du får kompendierne til rette tid.